19
Πεμ, Ιουλ
1 New Articles

Aktiviteter
Typography

Η έννοια «Έλληνας» τείνει να αντικατασταθεί με την μοντέρνα έννοια «πολίτης του κόσμου», λες και το δεύτερο δεν μπορεί να συνυπάρξει με το πρώτο!

Όμως οι ήρωες του έπους του ’40, κάθε τέτοια μέρα, όπως η σημερινή, προβάλλουν μπροστά μας τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα εδώ και 3000 χρόνια και αυτά είναι:

η αγάπη για την ελευθερία,

η μεγαλοψυχία,

το φιλότιμο,

η αξιοπρέπεια,

η συνέπεια στην εκτέλεση του καθήκοντος,

το χρέος απέναντι στην Ιστορία

Ας αφουγκραστούμε τη φωνή της καρδιάς τους κι ας προσβλέψουμε πάλι σε αυτές τις διαχρονικές αξίες και ας τις κάνουμε κτήμα μας.

Το ατομικό συμφέρον ας υποχωρήσει μπροστά στο κοινό καλό και να ‘μαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα βγει και πάλι νικητής σ’ αυτό τον σύγχρονο πόλεμο.

Αυτά που μολις ανεφερα θα ηθελα σύντομα να τα συνδέσω με ολους εμας και την δική μας κατασταση.

Η σημερινη μας συμμετοχη στη γιορτη ειναι μια δράση διατήρησης του Ελληνικου πολιτισμου και των αξιων μας. Με την σημερινή μας συνάντηση δινουμε ολοι μαζι την μάχη ενάντια στον εχθρό που λέγεται απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας. Λέμε το δικό μας "ΟΧΙ" και διδάσκουμε τα παιδιά μας την σημασία της αντίστασης

Εμείς οι Έλληνες μετανάστες θελωντας και μη κουβαλάμε ενα κομματι της Ελλαδος μεσα στην ψυχη την καρδια και τον νου μας. Αυτή την μικρή ελλάδα μεσα μας αξιζει και οφείλουμε να την φροντίσουμε με αγάπη, πίστη και συνέπεια.

Βαφτίζω χαριν του λόγου την Ελλάδα μέσα μας "Ηλιο" και "Φως". 

Σας καλώ εγκάρδια να ακουσετε και να σκεφτειτε βαθια το ποιημα του ποιητή μας Γιαννη Ριτσου οταν γραφωντας την Εαρινή Συμφωνια θέλησε να μας διδαξει πως οι πόλεμοι ξεπερνιούνται οταν στρέψουμε τα χερια και τα μάτια μας στο φως της καρδίας μας και στο φως της καρδιάς του συνανθρώπου μας.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του έπους του ’40.

Τιμή και δόξα σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Τιμή και δόξα σ’ αυτούς που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται!

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν με υπομονή και παρουσίασαν μια φανταστική γιορτή για την 28η Οκτωβρίου! 

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Εγγραφείτε μέσω δωρεάν συνδρομητικής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν νέες πληροφορίες είναι διαθέσιμες.
Medlemansokan