Τετ, Φεβ
1 New Articles

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Typography

25η Μαρτίου…Διπλή Γιορτή των Ελλήνων ‘Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η ‘Εναρξη της Ελληνικής Επανάστασης!

Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821. Στις 25 Μαρτίου 1821, ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση ενάντια στην τουρκική σκλαβιά που κρατούσε την Ελλάδα δέσμια για 400 χρόνια!

Οι μαθήτες και οι μαθήτριες του τμήματος ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού  μαζί με την εκπαιδευτικό τους σας προσκαλούμε στη γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας του Jönköping Ελλάς Kyrkogatan 8 στη Huskvarna. Θα είναι χαρά μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Grekiska Föreningen i Jönköping HELLAS μετά το πέρας της σχολικής εορτής, σας προσκαλεί να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, μέρα αγάπης και προσφοράς !

Γιορτή "ΡΕΦΕΝΕ"…..

Η πρόταση μας είναι να οργανώσουμε την διασκέδαση μας με την ατομική προσφορά!

Τα πράγματα είναι απλά ο καθένα να φέρει από κάτι, να παρασκευάσουν ένα φαγητό, νηστίσιμα και μη, εδέσματα, σαλάτες, ή ότι άλλο μπορούν, και να το φέρουν στο χώρο της κοινής μας διασκέδασης!

Θα λειτουργεί ψησταριά με εθελοντική προσφορά κρεάτων και λαχανικών, θα πωλούνται αναψυκτικά και ποτά !

Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να απολαύσουμε ένα ‘’σπιτικό γλέντι’’! ( Knytkallas) Η συμμετοχή σημαίνει αγάπη , και η ομαδική συνεργασία εκτίμηση για τον διπλανό μας, για τον συμπατριώτη μας!

Τον επίλογο μας τον υπογράφουν μια παρέα μουσικών, συνοδοιπόροι και φίλοι του Συλλόγου μας! Ένα ευχάριστο μουσικό σύνολο που σέβεται την παράδοση και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας!

Σας περιμένουμε όλους!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS