Επιλέξτε - Välj

Άκαρπη η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας ( Ο.Ε.Σ.Κ.Σ με στόχο την ένωση των δύο κοινοτήτων στό Jönköping

Δελτία Τύπου
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες της ομοσπονδίας (Ο.Ε.Σ.Κ.Σ) για μία συνάντηση των δύο ελληνικών κοινοτήτων που θα είχε ως στόχο την ένωση.

Δυστυχώς ο πρόεδρος του ( Svensk-Grekisk Förening" i Jönköping ) Σωτήρης Ελευθερόπουλος απέρριψε την πρόταση – πρωτοβουλία της ομοσπονδίας για μια συνάντηση.

Ακουλουθεί η επιστολή του προέδρου της ομοσπονδίας προς τις δύο κοινότητες του Jönköping!

 

Αγαπητοί φίλοι

Προς μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση μας πληροφόρησε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Jönköping Σωτήρης Ελευθερόπουλος, ότι απορίπτει την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας γιά μία συνάντηση των δύο Ελληνικών κοινοτήτων του Jönköping που θα είχε σαν στόχο την ένωση των δύο κοινοτήτων, σε αντίθεση με την Ελληνική κοινότητα  Jönköping “ΕΛΛΑΣ” που ήταν από την αρχή υπέρμαχος αυτής της πρωτοβουλίας.

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τι έχει μεσολαβήσει από τον ιούνιο έως τώρα από την πλευρά της Ελληνικής κοινότητας  Jönköping Svensk-Grekisk Förening i Jönköping ) , που τότε είχε αποδεχθεί την πρόταση μας και είχε αποφασισθεί και η ημερομηνία της συνάντησης των δύο κοινοτήτων , αλλά ανεβλήθει γιά το φθινόπωρο λόγω του προβλήματος υγείας που παρουσιάστηκε στον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας του  Jönköping “ΕΛΛΑΣ” Παναγιώτη Τσεκούρα.

Οι λόγοι της απόριψης της πρότασης /πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Jönköping Σωτήρη Ελευθερόπουλο ήταν μεταξύ των άλλων και το ότι η Ελληνική κοινότητα Jönköping και ο ίδιος προσωπικά θα αναλάβει πρωτοβουλία γιά να δημιουργίσει μία νέα Ελληνική Ομοσπονδία στην Νότιο Σουηδία.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ) καταδικάσει απερίφραστα την αρνητική στάση του προέδρου της Ελληνικής κοινότητας Jönköping Σωτήρη Ελευθερόπουλου. (σύμφωνα με τον ίδιο είχε “λευκή επιταγή” από τα μέλη του να χειρειστεί ο ίδιος το θέμα της πρότασης της Ομοσπονδίας ). 

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας θα συνεχίσει αδιάκοπα την προσπάθεια της γιά την ενότητα του Ελληνισμού του  Jönköping μαζι με την Ελληνική κοινότητα του Jönköping “ΕΛΛΑΣ” και όλον τον ελληνισμό του Jönköping.

Με εκτίμηση
Μωυσής Νικολαίδης
πρόεδρος

Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ)

Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.