Επιλέξτε - Välj

Πρωτοποριακή εξέταση αίματος ανιχνεύει πάνω από 20 τύπους καρκίνου.

Υγιής
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ενα απλό, και πολλά υποσχόμενο, τεστ αίματος που δημιούργησε επιστημονική ομάδα του Χάρβαρντ είναι σε θέση να διαγνώσει, με μεγάλη ακρίβεια, πάνω από 20 τύπους καρκίνου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αίματος ανιχνεύει γενετικές αλλαγές που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων και δοκιμάστηκε σε 3.600 ανθρώπους, υγιείς και καρκινοπαθείς.

Εν τέλει αποδείχθηκε ότι το τεστ κατάφερε να διαγνώσει τον καρκίνο με στο 99,4% των περιπτώσεων ασθενών! Να σημειωθεί ότι η εξέταση αίματος «διάβασε» πάνω από 20 τύπους καρκίνου, μεταξύ των οποίων του καρκίνου του μαστού, καρκίνου παχέος εντέρου, οισοφάγου, ουροδόχου κύστης, γαστρικού, κεφαλής τραχήλου, λεμφοειδούς λευχαιμίας, πολλαπλού μυελώματος, ωοθηκών, παγκρέατος

Πώς λειτουργεί η εξέταση αίματος που «διαβάζει» τον καρκίνο

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον δρ. Τζέφρι Οξναρντ, σύμφωνα με την Telegraph, ευελπιστεί ότι με την εξέταση αίματος για τον καρκίνο οι ασθενείς θα μπορούν να διαγιγνώσκονται έγκαιρα και να μπαίνουν νωρίτερα σε θεραπεία, με συνέπεια να αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες επιβίωσης.

Σε αντίθεση με τις υγρές βιοψίες που ανιχνεύουν γενετικές μεταλλάξεις ή άλλες σχετιζόμενες με τον καρκίνο αλλαγές στο DNA η νέα αυτή τεχνολογία εστιάζει σε τροποποιήσεις του DNA που είναι γνωστές ως μεθυλομάδες. «Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας αποδεικνύουν ότι αυτή η μέθοδος είναι εφαρμόσιμη για την διάγνωση του καρκίνου» σχολίασε ο δρ. Οξναρντ.

Τα πλήρη αποτελέσματα των δοκιμών για την εξέταση αίματος που ανιχνεύει τον καρκίνο παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες, στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ογκολογίας, στη Βαρκελώνη.Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.