Επιλέξτε - Välj

Άδεια Παραμονής

Αδεια Παραμονης
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι πολίτες της Ε.Ε. θα πρέπει να αιτηθούν για επέκταση της παραμονής τους στη χώρα μέσα σε διάστημα 3 μηνών από την ημερομηνία άφιξης τους.

 Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εισέλθετε στη χώρα με την οικογένεια σας θα πρέπει να γνωρίζετε πως όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της οικογένειας πρέπει να διαθέτουν διαβατήριο εν ισχύ ή δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,ούτως ώστε να ελεγχθεί η υποκοότητα τους. Απαραίτητα Έγγραφα για άδεια παραμονής στη Σουηδία Πριν πάτε σε οποιοδήποτε από τα γραφεία του Swedish Migration Board (Migrationsverket) θα ήταν καλκό να έχετε μαζί σας τα κάτωθι έγγραφα: Εάν είστε φοιτητής θα πρέπει να προσκομίσετε βεβαίωση από το πανεπιστημιακό ίδρυμα στο οποίο θα φοιτήσετε, στην οποία να αναφέρεται η σχολή σας, και η διάρκεια των σπουδών σας.

 
  • Μια συμπληρωμένη αίτηση 140011 την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα www.migrationsverket.se.  (η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί και online)
  • Ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας ή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
  • Βεβαίωση απασχόλησης από τον εργοδότη σας, που να αναγράφει την εργασία σας και την διάρκεια της σύμβασης σας με τον εργοδότη. Η βεβαίωση αυτή θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον εργοδότη σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο “Certificate of employment for citizens from the EU/EEA” . (για περισσότερες πληροφορίες δείτε το www.migrationsverket.se)
  • Εάν είστε φοιτητής θα πρέπει να προσκομίσετε βεβαίωση από το πανεπιστημιακό ίδρυμα στο οποίο θα φοιτήσετε, στην οποία να αναφέρεται η σχολή σας, και η διάρκεια των σπουδών σας.

Για την έγκριση της παραμονής σας στη χώρα θα χρειαστεί να περιμένετε το πολύ δύο εβδομάδες. Για την έγκρισή της ή μη θα ειδοποιηθείτε μέσω ταχυδρομείου, στην διεύθυνση παραμονής που δηλώσατε στην αίτηση που καταθέσατε. Η διαδικασία για έκδοση άδειας παραμονής είναι δωρεάν. Στη σελίδα του Swedish Migration Board μπορείτε να δείτε που βρίσκεται το κοντινότερο γραφείο στην περιοχή στην οποία διαμένετε. Στην αίτηση σας μπορείτε να συμπεριλάβετε την σύζυγο ή τη νόμιμη σύντροφό σας, καθώς και τα παιδιά μέχρι 21 ετών.

Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.