Επιλέξτε - Välj

Προσωπικός Αριθμός

Προσωπικoς Αριθμoς
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Προσωπικός Αριθμός (Personummer)

Εάν σκοπεύετε να μείνετε στη Σουηδία για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, θα πρέπει να επισκεφθείτε, το συντομότερο δυνατόν, κάποιο από τα γραφεία του Skatteverket για να κάνετε αίτηση για την απόκτηση personnummer , αλλά και να καταγραφείτε στα μητρώα του Σουηδικού κράτους. Εκεί θα συμπληρώσετε την αίτηση “Notification of Immigration into Sweden”. Τα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας είναι:

  • Το διαβατήριό σας
  • Την άδεια παραμονής σας
  • Πιστοποιητικό γάμου (για έγγαμους)
  • Πιστοποιητικά γεννήσεων για παιδιά κάτω των 18 ετών
  • Εάν είστε φοιτητής καλείστε να έχετε μαζί σας και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης (μπορείτε να αιτηθείτε για αυτήν στο ταμείο στο οποίο είστε ασφαλισμένοι) και η οποία θα σας εξασφαλίζει την ασφάλισή σας για διάστημα μέχρι την ημερομηνία λήξης της, με ενδεχόμενο ανανέωσης. (Απευθυνθείτε στο ασφαλιστικό σας ταμείο) 

Στην περίπτωση που έχετε έρθει με την οικογένεια σας στην χώρα και θέλετε να εκδόσετε προσωπικούς αριθμούς για όλα τα μέλη, θα πρέπει όλα τα μέλη της οικογενείας να είναι παρόντα κατά την εγγραφή τους στο Skatteverket. Έχετε υπόψη πως πρέπει να έχετε διεύθυνση μόνιμης κατοικίας πριν συμπληρώσετε την παραπάνω αίτηση. Σε διάστημα μιας εβδομάδας θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά ο προσωπικός σας αριθμός, καθώς και οι προσωπικοί αριθμοί των μελών της οικογένειας σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος προσωπικός αριθμός είναι συνδεδεμένος με μια πλειάδα δραστηριοτήτων σας μέσα στα σύνορα της χώρας.

Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.